گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، پایان ماه مبارک رمضان امسال همزمان است با شروع کلاسهای درسی باقیمانده که پس از تعطیلات نوروز همچنان غیرحضوری برگزار میشدند. تقریبا دیگر کلاس درسی نمانده که از فضای مجازی به محیط کلاس و دانشگاه بازنگشته باشد و به این ترتیب آموزش در دانشگاهها بر پایه برنامههای اینترنتی به پایان رسید. آموزش مجازی با این حال یکی از ابزارهای تدریس باقی میماند، اما همچنان آموزش حضوری اصل و اساس تحصیل در دانشگاهها و مدارس خواهد بود. به این ترتیب پس از گذشت ۲ سال و چندماه، بار دیگر فضاهای دانشجویی در دانشگاهها رونق میگیرد و تشکلهای دانشجویی بیشتر از گذشته فعال خواهند شد.
همزمان با حضوری شدن آموزش، ادارات دانشجویی دانشگاهها نحوه استفاده از خوابگاهها را اعلام کردند. برنامه ریزی دانشگاهها برای شروع کلاسهای حضوری پس از ماه مبارک رمضان هم در اطلاعیههای مختلفی به دانشجویان اطلاع رسانی شد.
مثلا در دانشگاه صنعتی سهند آموزش از ۲۷ اردیبهشت حضوری میشود و دانشجویان تا ۲۶ اردیبهشت برای دریافت اتاق خود میتوانند اقدام کنند. خوابگاههای دانشگاه ارومیه، دانشگاه فردوسی مشهد و ... نیز در هفته گذشته اعلام شد.
بیشتر بخوانید:
همزمان با آخرین روزهای ماه مبارک رمضان، دانشجویان برنامههای کمک مومنانه را با توزیع غذا و اقلام خوراکی بین خانوادههای نیازمند برگزار کردند. در تبریز ۱۵۰ بسته معیشتی از سوی بین نیازمندان توزیع شد. استاندار اصفهان نیز با حضور در جمع دانشجویان وعده داد با ایجاد قرارگاه پشتیبانی از فعالیتهای جهادی، از دانشجویان جهادگر حمایت کند.
بسیج دانشجویی خراسان جنوبی مراسم افطاری برگزار و در آن از دانشجویان غیرایرانی دانشگاه بیرجند دعوت کردند. مراسمی که براساس منویات رهبری برای توسعه تعامل با دانشجویان غیرایرانی برگزار شد و جانشین سازمان بسیج دانشجویی، رئیس دفتر نهاد نمایندگی رهبری در خراسان جنوبی و برخی مسئولان دیگر هم میهمان آن بودند.
بیشتر بخوانید:
با اینکه وقوع ریزگردها همه استانهای غربی و مرکزی کشور را درگیر میکند، اما این میهمانان ناخوانده برای مردم خوزستان مساله سازتر شده است. از همین رو، یکی از مطالبات اصلی دانشجویان این استان از مسئولان، حل مساله ریزگردها است. شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی خوزستان از علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست دعوت کردند در جمع مردم و دانشجویان این استان حضور یابد و به سوالاتشان پاسخ دهد.
در هفته گذشته در ایلام شدت گردوخاک به قدری بود که ادارت تعطیل شدند. گردوغبار در استانهای چهارمحال و بختیاری و دیگر استانهای غربی کشور نیز نفوذ کرد.
طغیانی، نماینده مردم اصفهان نیز برای رسیدگی به وضعیت آلودگی هوا در شهرک صنعتی سجزی با مسئولان استانی جلسه برگزار کرد. آلودگی هوا در این شهرک علاوه بر ریزگردها، مربوط به فعالیت کارخانهها و واحدهای تولیدی نیز میشود.
بیشتر بخوانید:
ساخت معدن اگرچه برای توسعه اقتصادی مفید است، اما نه تا زمانی که محیط زیست و زندگی مردم را دچار آسیب کند. کوهها و اراضی طبیعی شمال استان اصفهان، ذخایر معدنی بزرگی دارد، اما برداشت از این معادن، اگر با اصول حفاظتی صورت نگیرد، به محیط زیست صدمه میزند مانند آنچه در کامو رخ داده و یک معدن آهن با وقوع چند انفجار دست به آلودگی و تخریب قناتهای آب این منطقه کرده است. قناتهایی که آب خوردن و کشاورزی جمیعتی بیشتر از ۱۰ هزار نفر را تأمین میکند!
اصفهان بی شک یکی از استانهای پرجاذبه گردشگری است؛ کارخانه ریسباف، به عنوان تنها بازمانده نسل اول کارخانههای نساجی ایران در حال تخریب است و بانک ملی و وزارت راه و شهرسازی بر سر معامله ملک این کارخانه به توافق نرسیده اند. اگر این اختلافات طولانیتر شود، شاهد تخریب دیوارها و سقف ابنارهای این کارخانه قدیمی خواهیم بود؛ کارخانهای که میتواند ظرفیتی برای معرفی هنر اصفهان ایجاد کند.
این روزها ویدئوهایی از محل دفن زباله در سراوان گیلان منتشر میشود که نشان از عمق فاجعهای زیست محیطی در مجاورت دریا و جنگلهای هیرکانی میدهد. موضوعی که مطالبه گران دانشجو را به عرصه مطالبه گری کشانده است. در واقع ارتفاع زبالههایی که در ۴۰ سال گذشته به سراوان منتقل شده، اکنون به بیشتر از ۹۰ متر رسیده است. مشکلات دپوی زباله در سراوان بارها بارها از سوی رسانهها منتشر شده و تجمعاتی نیز از سوی مردم برای رسیدگی به این موضوع برگزار شده با این حال مشکل همچنان باقی ست و مردم منطقه نمیدانند که دیگر چگونه مشکل خود را مطرح کنند.
پس از کش و قوس ۱۴ ساله اراضی پادگان ارتش ۷۷ در مشهد قرار است در اختیار مردم قرار گیرد و تغییر کاربری دهد و طرح آن در کمسیون ماده ۵ خراسان رضوی تصویب شده؛ اما جزییات این طرح را مسئولان استانی و شهری فاش نکردهاند.
تالاب قوری گل تبریز، یکی از تالابهای ثبت شده در کنوانسیون رامسر، بیشتر از بارش برف و باران تغذیه میشود و زیستگاه پرندههای مهاجر است. اما در سایه سوءمدیریت و عدم تأمین حقابه، ساخت ویلا و حفر چاههای آب در آستان خشکی کامل قرار دارد.
بیشتر بخوانید:
تعطیلات پایان ماه مبارک رمضان باعث شد تا فعالیت دانشگاهها در هفته گذشته محدود شود و از سوی دانشجویان بیشتر به امور شخصی خود بپردازند تا مطالبه گری از مسئولان. با این حال همچنان نگرانی درباره مسائل و مشکلات کشور باعث شد تا دانشجویان به برخی از دغدغههای خود بپردازند و از مسئولان مطالبه پاسخ کنند.